31. toukokuuta 2010

30.5.2010/ Mikko Sidoroff

Nyt kun kesä jo ovelle kolkuttaa, ajattelin minäkin tehdä pienen tilinselvityksen kuluneesta vuodesta:

Rankkaa on ollut. Jos viime syksyä ja kevättä ajattelen, paljon on töitä tehty ja opiskeltu. Luojan kiitos, koko vuoden olen saanut paahtaa terveen. Ehkäpä juuri siksi neljä viikkoa sitten patoutuneet bakteerit lähtivät jylläämään iskien allekirjoittaneeseen kamalan flunssan. Tauti kehittyi poskiontelotulehdukseksi ja paraikaa vetelen toista antibioottikuuria naamaan. Näin siinä käy, kun stressi laukeaa.

Kuoronjohdollisesti olen tuntenut itseni - varsinkin viimeaikoina - väsyneeksi. Opiskelut, sekä työt alkoivat loppukeväästä tuntua raskaammilta, vaikka periaatteessa kaikki oli todella hyvin. Mutta ehkäpä tämä kaikki on ihan normaalia; aina ei saa samanlaista euforiaa edes siitä kaikista rakkaimmasta aktiviteetista, josta leipänsä sitten lopulta ammentaa.

Kesä tulee tarpeeseen, vaikka sen lähes kokonaan vietän kesätöissä Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa. Olen viimeaikoina kuitenkin aloittanut joogaharrastuksen, josta olen saanut erittäin tervetullutta vastapainoa muusikon työlle. Jos kuoronjohtaja joutuu työssään aktivoimaan, energisoimaan ja olemaan ulospäin suuntautunut, joogassa kaikki tapahtuu päinvastoin. Kerrankin saa ja pitää katsoa itsensä sisälle ja tutkia sitä, miltä minusta tuntuu. Kannattaa kokeilla!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu